KAYSERİ / YAHYALI - Necati Kurmel Kız Anadolu Lisesi

Mrt

"İstiklal Marşı, yalnızca bağımsızlık mücadelemizin bir simgesi değil, aynı zamanda milletimizin azim ve kararlılığının bir ifadesidir. "

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma, tiyatro ve oratoryo gösterisi ile devam etti. Programda emeği geçen öğrencilerimize ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Yasin Türkoğlu'na teşekkür ederiz.

Mrt

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla idaremizin okulumuzun kadın çalışanlarına yapmış olduğu jestten dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

"Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı düzenlendi. Programda emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimiz Rabia Nazlı Sönmez'e ve Ayşe Koçer'e teşekkür ederiz.

Mrt

Kış sezonu bitmeden karın keyfini yaşamak için öğrencilerimizle birlikte Erciyes'teydik. Katılım gösteren öğrencilerimie ve öğretmenlerimiz Sermin Çiftçi'ye ve Yağmur Kaya'ya teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Yeşilay Kulübü tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Yahyalı Meydanında bağımlılıklar hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı. Öğrencilerimizin bağımlılıklara yönelik açıklamaları ve çevredeki esnaflara dağıttıkları broşürlerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ziyarette bulunarak yaptığımız çalışmaları belirtip, kurum çalışanlarına da broşürlerimizi dağıttık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yavuz Postallı'ya, esnaflarımıza, okul idaremize, öğretmenimiz Sermin Çiftçi'ye ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Depreme karşı hazırlıklı olmak ve afetlere karşı farkındalık oluşturmak için Sivil Savunma Kulübümüz tarafından okulumuzda deprem tatbikatı düzenlendi. Öğrencilerimizin deprem anında ve sonrasında neler yapması gerektiği üzerinde duruldu. Tatbikatın yürütülmesinden sorumlu öğretmenimiz Mustafa Bek'e ve kulüp öğrencilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Onur Kurulu tarafından ayın öğrencisi ve sınıfı seçimi yapıldı. Ayın öğrencisi olarak 12/B sınıfı öğrencilerinden Fatma ŞİMŞEK, ayın sınıfı olarak 10/A seçildi. Öğrencilerimize örnek davranışlarından ötürü, Onur Kurulu başkanımız Mustafa Bek'e ve öğrencilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Erdemlerimizle Varız projesi Mart ayı Vatanseverlik teması kapsamında öğrencilerimizle birlikte Kartal Hava Şehitliğine ziyaret ile başlayıp anı defterine yazdığımız notların ardından Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesine, Türk Dünyası Fotoğraf sergisine ve Arkeoloji Müzesine gezi ile devam ettik. Geçmişten günümüze yaptığımız bu yolculukta bize eşlik eden öğrencilerimize ve öğretmenlerimiz Mustafa TIĞ'a, Ahsen KAVAFOĞLU'na ve Hilal YAVUZ'a teşekkür ederiz.

Mrt

Afetlere hazırlık bilincini öğrencilerimize kazandırmak amacıyla Sivil Savunma Günü kapsamında öğrencilerimiz tarafından afetlere hazırlığın önemi ve afet anında yapılması gerekenlere yönelik program düzenlendi. Programda emeği geçen Coğrafya Öğretmenimiz Mustafa Bek'e ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Kaymakamlığımızın "Tecrüben Işığım Olsun" projesi kapsamında okulumuzda "Afife Jale Küçükbenli ile Söyleşi" programı düzenlendi. Hayat tecrübeleri ve öğrencilerimizin sorularından oluşan programda öğrencilerimizle güzel sohbeti için Afife Jale Küçükbenli'ye, desteklerinden dolayı Kaymakamımız Sayın Mehmet Kaya'ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yavuz Postallı'ya, ilgiyle dinleyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.