T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / YAHYALI - Necati Kurmel Kız Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz Tarihçesi

        Okulumuz Kayseri ili, Yahyalı ilçesi Mustafabeyli köyünde 2005 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.Okulumuz adını Kayserili hayırsever bir işadamı  olan Necati Kurmel´den almaktadır. Necati Kurmel okulla birlikte pansiyon binasının da inşa edilmesini sağlamış ve pansiyona da eşinin adı verilmiştir.

        Okulumuzun bulunduğu kampüs içerisinde bir de ilköğretim binası bulunmakta, buradaki öğrenciler de ilköğretime ait pansiyonda kalabilmektedirler. İlköğretim okulu da yine Necati Kurmel tarafırdan yaptırılmış olup, Necati Kurmel´in babası Hacı İzzet Kurmel´in adını taşımaktadır.

        Okulumuz bünyesinde civar köylerden ve diğer illerden gelen öğrencilerin kalması için inşa edilen bir kız pansiyonu bulunmaktadır. Pansiyonda kalan öğrenciler öğrenimlerine yatılı olarak devam etmektedir. Bununla birlikte gündüzlü eğitimde kız öğrencilere yönelik eğitim uygulanmaktadır. Yatılı olarak öğrenim gören öğrencilerimiz sınav ile okulumuzda okumaya hak kazanmış bulunmaktadır.

        Okulumuzda 13 derslik, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 fizik laboratuarı, 1 kimya laboratuarı, 1 kütüphane, 1 müzik laboratuarı, 1 konferans salonu bulunmaktadır. Spor salonumuz 2006-2007 eğitim öğretim döneminde hizmete açılmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.01.2013 - Güncelleme: 10.04.2023 09:48 - Görüntülenme: 5362
  Beğen | 0  kişi beğendi